فرورزونانت

فرورزونانت

- مشکلات برق شهری
- پارازیت خط
- اختلال الکترومغناطیسی (EMI)
- افزایش ولتاژ لحظه‌ای (Surge)
- اثرات ناشی از رعد‌و‌برق به خط
- افت ولتاژ لحظه‌ای (sag)
- قطع برق-خاموشی (blackout)
- افت طولانی ولتاژ (brownout)
- نوسانات فرکانسی
- اعوجاج ناشی از سوییچینگ (Switching transient)
- افزایش سریع و ناگهانی ولتاژ
- هارمونیک

فرورزونانس ها، بهبودی در طراحی یوپی اس Standby به حساب می آید. همانند یو پی اس استندبای، باتری و اینورتر در حالت آماده باش قرار دارند تا به آنها احساس نیاز شود. تفاوت عمده در سوییچ انتقال که منابع انرژی را جابجا میکند، میباشد که در این نوع با یک ترانسفورماتور Ferroresonant تعویض شده است.
 

 

یک بلوک دیاگرام از یوپی اس استندبای با ترانسفورماتور برق شهر فیلتر نشده است زیرا این امکان توسط ترانسفورماتور فراهم آمده است. مدار قدرت ثانویه (باتری) لزوماً مانند یوپی اس استندبای میباشد.

 

یک ترانسفورماتور شامل یک هسته فلزی است که دور آن دو سیم پیچ پیچیده شده است. وقتی که جریان از یک سیم پیچ عبور میکند به صورت مغناطیسی به سیم پیچ دیگر کوپل میشود و جریان به سیم پیچ دوم القا میگردد. ترانسفورماتورها معمولاً برای تغییر ولتاژ برق متناوب استفاده میشوند اگر چه خاصیت دیگر ترانسفورماتور اینست که مشکلات برق خروجی از ورودی خود را تصحیح میکند و آنها را به خروجی خود منتقل نمیسازد. همین خاصیت آنها را برای استفاده بعنوان فیلتر خط و تثبیت کننده مولفه ها در یک ups مناسب ساخته است.
 
اگر چه ترانسفورماتوری که در این نوع ups بکار رفته یک ترانس معمولی نیست زیرا همانطور که در شکل بالا نشان داده شده است دارای سه سیم پیچ میباشد. دو سیم پیچ بعنوان ورودی از منابع اصلی و فرعی میباشند و سیم پیچ سوم خروجی است. این به ترانسفورماتور اجازه میدهد که خود بعنوان یک سوییچ عمل کند زیرا هر کدام از منابع ورودی عمل کنند، خروجی ترانس انرژی خود را میگیرد (سوییچ انتقال در شکل بالا اتصال خط نیرو را زمانی که برق میرود قطع میکند)
 
بعلاوه چون هسته ترانس Ferro resonant انرژی را در میدان مغناطیسی خود ذخیره میکند، در حالتی که منبع اصلی نیرو قطع میشود و سوییچ مجبور است که سیستم را روی منبع دوم انرژی (باتری) بیندازد مانند یک سپر عمل میکند. برای کسری از ثانیه خروجی ترانس بدون نیاز به انرژی ورودی عمل خواهد کرد (با استفاده از انرژی داخل ترانس) این انرژی ذخیره شده بطور چشمگیری شانس تحت تاثیر قرار گرفتن وسایل حفاظت شده را در زمان تغییر از منبع اصلی انرژی به منبع دوم کاهش خواهد داد.
 
Ups های با ترانسفورماتور معمولاً تا اندازه قدرت 15000 ولت آمپر موجود میباشند که همین امر آنها را حتی برای بزرگترین سرورها مناسب میسازد. زمانی این ups یکی از متداولترین طرحها بود و هنوز هم توسط برخی سازندگان ساخته میشود در حالیکه برخی نیز ساخت این طرح را رها کرده اند و مدعی هستند که این نوع ups کارآیی ندارد. در عوض توجه خود را به ups های online در محدوده 1000 ولت آمپر و بالاتر معطوف کرده اند.

 




مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شرکت تحقیقات الکترونیک فطروسی