خصوصیات و ویژگیهای یوپی اس
- ویژگیها و خصوصیات یو پی اس
- مشخصات فیزیکی یو پی اس
-- شکل ظاهری یو پی اس
- مشخصات محیطی یو پی اس
-- دمای محیط
--- سرمایش و تهویه سیستم یو پی اس
-- میزان رطوبت
-- محیط کثیف (غبارآلود)
- مشخصات الکتریکی منبع تغذیه
-- میزان مجاز ولتاژ ورودی
- اندازه توان یو پی اس
- کنترل کیفیت برق
- تست خودکار یو پی اس
-- شکل موج خروجی
- خاموش کردن اتوماتیک دستگاهها توسط یو پی اس
مشکلات برق شهر
- مشکلات برق شهری
- پارازیت خط
- اختلال الکترومغناطیسی (EMI)
- افزایش ولتاژ لحظهای (Surge)
- اثرات ناشی از رعدوبرق به خط
- افت ولتاژ لحظهای (sag)
- قطع برق-خاموشی (blackout)
- افت طولانی ولتاژ (brownout)
- نوسانات فرکانسی
- اعوجاج ناشی از سوییچینگ (Switching transient)
- افزایش سریع و ناگهانی ولتاژ
- هارمونیک
وقتی که یک منبع تغذیه روشن میشود مدت زمانی طول میکشد که اجزاء شروع به تولید برق DC مناسب برای کارکرد کامپیوتر نمایند. اگر قبل از این زمان به کامپیوتر اجازه راهاندازی داده شود، چون هنوز ولتاژ به اندازه لازم نرسیده است، ممکن است اتفاقات عجیبی رخ دهد. معمولاً نیمثانیه یا کمی بیشتر برای پایدار شدن ولتاژ زمان لازم است و این زمان برای یک پروسسور بینهایت است، زیرا میتواند نیم بیلیون دستور را در یک ثانیه اجرا نماید.
برای جلوگیری از راهاندازی پیش از موعد کامپیوتر، منبع تغذیه پس از کامل شدن تستهای داخلی خود و تشخیص اینکه انرژی برای ارسال آماده است سیگنالی برای برد اصلی کامپیوتر ارسال میکند که به آن سیگنال قدرت خوب ، انرژی خوب یا power ok میگویند. قبل از اینکه سیگنال قدرت خوب ارسال شود، برد اصلی از راه اندازی کامپیوتر جلوگیری خواهد کرد. بعلاوه اگر مشکلاتی نظیر ولتاژهای گذرا و مسائلی که باعث شود تا این سیگنال نتواند وظیفه خود را بدرستی انجام دهد پیش آید، منبع تغذیه ارسال این سیگنال را متوقف خواهد کرد و مجدداً زمانی که مشکلات برق ورودی حل شد سیگنال را ارسال خواهد نمود که در اینحالت کامپیوتر Reset خواهد شد.
اگر این تجربه را داشته اید که زمانی در اثر اختلالات شبکه، چراغها برای کسری از ثانیه سوسو زدند و کامپیوتر با اینکه بنظر میرسد که مشغول کار کردن است ولی ناگهان Reset میشود دلیل آن احتمالاً همین بوده است. برخی اوقات نیز ممکن است که منبع تغذیه پس از بروز یک اختلال در شبکه خاموش شود ولی اگر این اختلال بعد از 15 ثانیه برطرف شد، دستگاه مجدداً روشن میشود.
ولتاژ نامی برای سیگنال قدرت خوب یا Power ok، مقدار 5 ولت است ولی در عمل، محدوده قابل تغییر برای این ولتاژ بین صفر تا ده ولت میباشد. تمامی منابع تغذیه این سیگنال را تولید میکنند و اکثر آنها زمان مشخصی را برای یکنواخت شدن این سیگنال اختصاص میدهند. برخی از انواع منابع تغذیه بسیار ارزان، این سیگنال را بصورت مجازی و با انتقال آن بر روی یک خط 5 ولت دیگر فراهم میکنند. چنین سیستمهایی ماهیتاً عملکرد خوبی ندارند و باعث میشوند که برد اصلی کامپیوتر قبل از اینکه انرژی برق به پایداری برسد کامپیوتر را روشن کند.
لازم به ذکر است که از مصرف این نوع منابع تغذیه باید اجتناب نمود. متاسفانه اگر منبع تغذیه از این نوع باشد، قبل از آزمایش کردن آن قابل تشخیص نیست و خوشبختانه اگر شما هر نوع منبع تغذیه ای بجز آنچه که به لحاظ قیمت و کیفیت نازل تر از بقیه انواع است خریداری نمایید، دیگر لازم نیست که بابت این قضیه نگران باشید.
سلام. ممنون بابت توضیحات شما. اگر مقدوره در خصوص مقاومت ۵ وات که بین پین ۳ و ۴ اتصال داده شده توضیح بفرمایید.