اندازه توان یوپی اس

اندازه توان یوپی اس

- مشکلات برق شهری
- پارازیت خط
- اختلال الکترومغناطیسی (EMI)
- افزایش ولتاژ لحظه‌ای (Surge)
- اثرات ناشی از رعد‌و‌برق به خط
- افت ولتاژ لحظه‌ای (sag)
- قطع برق-خاموشی (blackout)
- افت طولانی ولتاژ (brownout)
- نوسانات فرکانسی
- اعوجاج ناشی از سوییچینگ (Switching transient)
- افزایش سریع و ناگهانی ولتاژ
- هارمونیک

همانطور که در بحث ظرفیت و زمان پشتیبانی ups مطرح شد (که شما باید قبل از مطالعه این قسمت آنرا خوانده و فراگرفته باشید) یک ups میتواند حد مشخصی از بار را پشتیبانی کند. در واقع دو حد تعریف شده برای ups موجود است. یکی حداکثر توان ظاهری مشخصه بار(برحسب ولت-آمپر) و دیگری حداکثر توان واقعی مشخصه بار (برحسب وات). برخی اوقات توان واقعی تا حد ماکزیمم آن فراهم نمیشود ولی باید محاسبه شود.
 
اگر میزان “وات” پشت دستگاه نوشته نشده باشد، اشکالی ندارد که آن را 60% عدد “ولت-آمپر” فرض کنیم. اگر چه مشخصات دستگاه بطور کامل باید خوانده شود زیرا برخی ups ها از نسبت دیگری برای ضریب قدرت استفاده میکنند.
 
قانون توان ups در مفهوم ساده ولی در عمل مشکل است. بارهایی که به ups وصل میشوند نمیتوانند از حد مشخص شده فراتر روند. اجازه دهید نحوه عملکرد این دو حد را با چند مثال روشن کنیم:
 
فرض کنید یک ups 650 ولت-آمپر داریم که “وات” آن مشخص نیست. بنابراین برای ضریب اطمینان 60% را برای ضریب قدرت در نظر میگیریم که معنای آن حد 390 وات برای توان واقعی میباشد. معنای این حرف اینست که ما نمیتوانیم هیچ باری بیش از 650 ولت-آمپر یا 390 وات به ups وصل کنیم.

مثالهایی برای بارهای منابع تغذیه

– منبع تغذیه عادی در محدوده 500 ولت-آمپر: باری با شدت 500 ولت-آمپر بخوبی با این ups تغذیه میشود زیرا ضریب قدرت آن حدود60% میباشد چیزی که قریب به اتفاق سازندگان ups آنرا فرض میکنند (ولی شما باید مشخصات آنرا اگر میتوانید چک کنید). حتی اگر ضریب قدرت 70% باشد، هنوز بار 350 واتی داریم که زیر حدups  است.
 
– منبع تغذیه 500 ولت-آمپر با ضریب قدرت اصلاح شده: برخی از دستگاهها با اجزایی که به مدارهای آن اضافه شده است ضریب قدرت آن به حدود 100% رسیده است (که بعضی اوقات به آن ضریب قدرت یک نیز میگویند) در این حالت دستگاه 500 ولت-آمپر و 500 وات میباشد. چنین دستگاهی ups مورد بحث ما را دچار اضافه بار خواهد کرد زیرا “وات” آن بسیار بالا میباشد.
 
حال که فهمیدیم محدوده ها در ups چه میباشند، بگذارید نگاهی به بار داشته باشیم. برای درک اینکه یک ” بار” چه درخواستی از ups دارد باید مقدار ولت-آمپر و وات آنرا بدانیم. متاسفانه اکثر سازندگان اطلاعات لازم را در این خصوص در اختیار نمیگذارند.
 
محدوده بالایی ولت-آمپر مورد نیاز برای یک دستگاه با نگاه کردن به جریان آن که معمولاً تمام دستگاهها با برچسبی نزدیک کابل برق، آنرا مشخص کرده اند قابل تحصیل است اگر چه این اعداد اندکی محافظه کارانه است.
اگر جریان الکتریکی وسیله ای 1.2 آمپر باشد ولت-آمپر نامی مورد نیاز برای آن 1.2*220=264 ولت-آمپر میباشد اگر چه در عمل هیچگاه به بیش از 200 ولت-آمپر نیاز نمیباشد. هیچ راهی برای اطمینان از این قضیه وجود ندارد مگر اینکه شما بدانید چگونه وسیله را با روشهای الکتریکی تست کنید بنا براین برای اطمینان کامل، شما باید محافظه کارانه عمل کنید و همان عدد ماکزیمم 264 را در نظر بگیرید.
 
منابع تغذیه کامپیوتر، بیشتر موجب سردرگمی میشوند. وقتی که مردم در مورد منابع تغذیه صحبت میکنند، مثلاً میگویند:این یک منبع تغذیه 300 وات است.
 
این مهم است که بدانیم عدد 300 در این بحث تقریباً تمام توان DC خروجی از دستگاه است. این عدد وقتی که بحث اندازه ups مطرح میشود کاملاً بی معنی است. زیرا نماینده ولت-آمپر و یا وات مورد نیازبرای تغذیه نیست. اکثر منابع تغذیه دارای مشخصات جریان هستند که شما بتوانید ولت-آمپر ماکزیمم آن را همانطور که قبلاً توضیح داده شد محاسبه کنید ولی اگر آنرا مرجع محاسبه قرار دهید احتمالاً ups ای میخرید که بیش از میزان مورد نیاز شماست زیرا خروجی منبع تغذیه، خود بیشترین مقدار است و تنها نمایشگر اینست که اگر منبع تغذیه بطور کامل بیشترین مقدار خروجی را داشته باشد چه چیزی مورد نیاز است.
 
یک منبع تغذیه 300 وات بر روی یک کامپیوتر معمولی هرگز خروجی حتی نزدیک 300 وات نخواهد داد.
 
بسیار خوب، تا به حال تمام آن کارهایی را که برای تعیین اندازه ups نباید انجام دهید به شما گفته شده است. حال چه کارهایی را واقعاً باید انجام دهید؟ متاسفانه تعیین اندازه ups کار ساده ای نیست. شما اغلب مجبورید با اعدادی که در اختیار دارید محافظه کارانه عمل کنید و یک ups با ظرفیت مقداری بیش از آنچه که واقعاً نیاز دارید خریداری نمایید تا مطمئن شوید که مقدار مورد نیاز شما پوشش داده شده است. در اینجا روشها و تکنیکهایی را که در این امر به شما کمک میکند آورده ایم:
 
این اندازه ها را برای کامپیوتر های زیر استفاده کنید:
 
 
Load in VA based on VA=Watts/0.7           
Desktop PC’s, Workstations or Servers
(no monitor or other accessories included)
Equipment Power Ratings*
Celeron or AMD to 800 MHz
140
Celeron or AMD to 1.4 GHz
165
PIII to 1 GHz
150
PIV to 1.7GHz
 175
Intel Xeon to 2GHz
 195
Adder to any one of above for dual processors
25
Tower Servers (no monitor or other accessories included)
 
Single processor any operating system
 495
Dual processor any operating system
 525
Monitors (Turn-on VA for some monitors is very high up to 1.5 kva!)
 
15 inch
90
17 inch
 110
19 inch
 170 
21 inch
 195
15 inch LCD
50
22 inch LCD
 110
Accessories
 
CD Rom (internal)
 30
CD Rom (external)
 80
External hard drives (per each)
 50
Printers
 
Inkjet/Bubble Jet
 50
Dot Matrix
 100
Laser (UPS rating must = 2 x {laser printer + other loads} combined)
 950
Peripherals
 
External Modem
 30
Facsimile
 100
Tape Backup/Zip Drive
   35
Compact Hub
 150
Router
 200
Plotter
 135
Bridge
 100
300W PMPO Speaker
 100

این توصیه ها را بخوانید:

برای ups ای که در نظر دارید، توصیه های سازنده را برای دستگاههایی که قرار است مورد پوشش قرار بگیرند در نظر بگیرید. آنها را با منابع تغذیه ای که میخواهید پوشش دهید مقایسه کنید و یک نتیجه معقول بگیرید. اگر بخش فروش ups گفت: “ایده آل برای یک کامپیوتر کوچک رومیزی” و شما میخواهید آنرا برای یک کامپیوتر بزرگ با دو پردازشگر که کار گرافیکی انجام میدهد استفاده کنید، احتمالاً به مشکل خواهید خورد.

آزمایش ups

بهترین روش برای تعیین توان ups اینست که اگر بتوانید آنرا تست کنید. اگر دوستی دارید که ups ای تقریباً به اندازه آنچه که شما نیاز دارید در اختیار دارد، آنرا قرض بگیرید، باتریهایش را کاملاً شارژ کنید، دوشاخه دستگاه خود را به خروجی ups وصل کنید و ببینید که چه مدت دستگاه شما روشن میماند قبل از اینکه ups خاموش شود.
(واضح است که این عمل را وقتی که فایلی با اطلاعات مهم باز است نباید انجام دهید).
 
اگر ups بدون هیچ مشکلی کار کرد و به شما اجازه داد که کار خود را ذخیره کنید، میتوان به آن اطمینان کرد.
محافظه کار باشید:   “درمورد ups بهتر اینست که ظرفیت آن کمی بیشتر از مورد نیاز باشد تا کمی کمتر”
 
وقتی که مطمئن شدید ups شما ظرفیت لازم را برای برآورده شدن نیاز سخت افزاریتان دارد، مطلب بعدی زمان پشتیبانی ups  از سیستم شما میباشد. شما به چه مدت زمان نیاز دارید؟ مهمترین هدف ups اینست که شما انرژی کافی در اختیار داشته باشید تا بتوانید با اطمینان سیستم خود را خاموش کنید. هر زمانی بیش از آن “استفاده نامشروع” است. بنابراین میتوان گفت که شما با استفاده از ups باید بتوانید در زمان قطع برق برای مدت بسیار کوتاهی کار کنید ولی اگر بخواهید زمان بیشتری را جهت کار باسیستم خود در اختیار داشته باشید (برای زمانهای قطع برق طولانی) مطمئناً باید پول بیشتری بپردازید.
 
برای افزایش زمان استفاده از ups، وسایل غیر ضروری را به آن وصل نکنید. برای مثال وسایل جانبی کامپیوتر مانند پرینتر، نیازی نیست که به ups وصل شوند. اکثر سازندگان ups جداولی را فراهم نموده اند که زمان تئوری کارکرد ups را برای بارهای مختلف نشان میدهد.
 
موضوع مهمی که باید در نظر گرفته شود اتصال مانیتور به ups است. خاموش شدن مانیتور در هنگام قطع برق باعث از بین رفتن اطلاعات نخواهد شد بنابراین لزومی ندارد که مانیتور به ups وصل باشد. اگرچه وقتی که برق میرود اگر کامپیوتر شما روشن باشد ولی مانیتور خاموش شود چگونه میتوانید بفهمید که چه میکنید و آیا توانسته اید اطلاعات خود را ذخیره نمایید؟
مانیتورها بخصوص در سایز های بزرگ مقدار قابل توجهی انرژی مصرف میکنند، بنابراین هنگام انتخاب ups به این موضوع توجه داشته باشید.



مطالب مرتبط:

2 دیدگاه برای “اندازه توان یوپی اس”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شرکت تحقیقات الکترونیک فطروسی