یکی از روش های مرسوم تامین آب گرم مصرفی، استفاده از آبگرمکن های الکتریکی است. اساس کار این نوع آبگرمکن ها بدین صورت است که با مصرف برق و گرم کردن المنت، آب داخل مخزن را گرم می کنند. دمای آب با یک ترموستات کنترل می شود (چنانچه دمای آب از حد مطلوب بالا تر رود، المنت خاموش و چنانچه دمای آب از حد مطلوب پایینتر بیاید، المنت روشن می شود) و این بدان معناست که در کل ساعات شبانه روز و بسته به مصرف آب، از برق استفاده می شود.
به عنوان روشی نوین، با بهرهگیری از مواد PCM در کپسولهای کروی جانمایی شده در داخل مخزن ذخیره و تعبیهی تایمر برای این آبگرمکنها، می توان در ساعاتی که هزینه استفاده از برق به حداقل میرسد (از نیمهشب تا طلوع خورشید)، المنت روشن شده و ضمن تامین آب گرم مصرفی، کپسول های کروی حاوی مواد PCM را تا پیش از طلوع خورشید شارژ کند. در طول روز که هزینه برق گران است بیآنکه از برق مصرف شود، مواد PCM جانمایی شده در کپسولها، انرژی گرمای نهان خود را از طریق تغییرفاز (از مایع به جامد) به آب میدهند و سبب تثبیت دمای آب و پافشاری در حفظ آن میگردند.
پیش از آنکه کل انرژی ذخیرهشده در کپسول های حاوی مواد PCM تخلیه گردد، نیمه شب فرا رسیده و تایمر مجدداً فعال شده و با روشن کردن المنت، دوباره فرآیند شارژ مجدد کپسول ها اتفاق می افتد.
دمای ذوب مواد تغییر فاز دهنده برای این کاربرد بین 50 تا 90 درجه سانتیگراد میباشد.