ایجاد ۵هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر توسط بخش خصوصی

ایجاد ۵هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر توسط بخش خصوصي

در اهداف‌اولیه پیش‌بینی شده برای برنامه‌پنجم‌توسعه‌، احداث 3 هزار مگاوات انرژی‌تجدیدپذیر در‌نظر‌گرفته‌شده که الحاق یک اصلاحیه به آن این رقم را به 5 هزار مگاوات افزایش می‌دهد.

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو در گفت‌وگو با خبرنگار با بیان این مطلب گفت: در صورتی که این اصلاحیه نهایی شود سهم انرژی‌های نو در تولید انرژی در کشور افزایش قابل توجهی می‌یابد. یوسف آرمودلی افزود: با توجه به این‌که سیاست‌های کلی اصل 44، دولت را از سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه منع کرده است، تمام 5 هزار مگاواتی که در آینده ایجاد خواهد شد توسط بخش خصوصی انجام می‌شود. به گفته وی، دولت تنها با حمایت از بخش خصوصی و تضمین خرید برق تولیدی در این اقدام مشارکت می‌کند.

وی درخصوص این‌که در حال حاضر میزان تولید انرژی‌های نو در کشور چقدر است؟ گفت: هم اکنون سالانه 300 میلیون کیلووات ساعت انرژی تجدیدپذیر در کشور تولید می‌شود که رقم ناچیزی است اما این رقم باید در افق چشم‌انداز به 10 درصد قدرت تولید انرژی کشور افزایش یابد.

آرمودلی همچنین درخصوص اعتبار مورد نیاز ایجاد 3 هزار مگاوات انرژی (هدف اولیه برنامه پنجم) تصریح کرد: برای تولید این میزان که در حدود 9 میلیارد کیلووات ساعت در سال می‌شود مابه‌التفاوت قیمت خرید برق از نیروگاه‌ها در حدود هزار میلیارد تومان است.

برنامه ویژه دولت برای انرژی‌های نو

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو در ادامه از تدوین جهت‌گیری‌های اصلی دولت در طول برنامه پنجم برای افزایش سهم انرژی‌های نو خبر داد. وی اظهار داشت: براساس اولین بند از این جهت‌گیری می‌بایست قیمت خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های خصوصی که هم اکنون به ازای هر کیلووات ساعت 130 تومان است، افزایش یابد. به گفته وی این اقدام بخصوص در بخش انرژی خورشیدی باعث افزایش سودآوری و سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی دومین بخش جهت‌گیری‌ها را تأمین منابع مالی مطمئن برای خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های خصوصی عنوان کرد تا از این طریق اطمینان سرمایه‌گذاران بخش خصوصی افزایش یابد. آرمودلی با اشاره به اهمیت حمایت تسهیلاتی از سرمایه‌گذاران خصوصی این بخش تأکید کرد: بر همین اساس تلاش می‌شود که از طریق تسهیلات سیستم بانکی، ذخایر ارزی یا فاینانس با ضمانت دولت امکاناتی فراهم شود که سرمایه‌گذاران بتوانند به راحتی مشکلات خود را حل کنند.

وی همچنین گفت: از سوی دیگر باید زمینه اتصال نیروگاه‌های تجدیدپذیر به شبکه سراسری برق بطور کامل فراهم شود. در بخش تولید تجهیزات مورد نیاز مانند توربین، صفحات خورشیدی و نیروگاه‌ها نیز باید سازندگان با وام‌هایی کم بهره و تخفیف‌های مالیاتی حمایت شوند. به گفته وی موارد ذکر شده عمده‌ترین سرفصل‌های جهت‌گیری برنامه پنجم توسعه است که اگر بطور کامل اجرایی شود سهم انرژی‌های نو در تولید انرژی کشور چند برابر خواهد شد.

تقاضای ایجاد 3 هزار مگاوات نیروگاه روی میز

براساس اظهارات آرمودلی پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به دلیل ارزان بودن انرژی، زمینه رشد انرژی‌های نو وجود نداشت ولی پس از هدفمندی یارانه‌ها شاهد رشد روزافزون این صنعت هستیم. وی اضافه کرد: در همین راستا تاکنون قرارداد احداث هزار مگاوات نیروگاه‌ تجدیدپذیر را با بخش خصوصی منعقد کرده‌ایم و علاو بر این در حال حاضر برای ایجاد 3 هزار مگاوات نیروگاه دیگر متقاضی وجود دارد که تقاضای آنها در حال بررسی است.

به گفته وی از میان انرژی‌های تجدیدپذیر عمده تقاضاها با انرژی بادی و سپس به ترتیب با انرژی خورشیدی، زیست توده و نیروگاه آبی کوچک است.

با انرژی خورشیدی مصرف برق‌تان را کاهش دهید

مدیرعامل سازمان انرژی‌‌های نو در ادامه با اشاره به این‌که ساخت و فروش پنل‌‌های خورشیدی در کشور افزایش یافته است، گفت: در آینده انرژی خورشیدی سهم بزرگی از تولید برق کشور را برعهده می‌گیرد. وی تأکید کرد: هر کسی که به اندازه 5/1 کیلو وات صفحه خورشیدی روی پشت‌بام خود نصب کند ما‌هانه 100 کیلو وات از مصرف برق سراسری وی کاسته می‌شود.

به گفته وی با توجه به این‌که تعرفه‌های برق پلکانی محاسبه می‌شود، کاهش یک پله می‌تواند در هزینه‌‌های برق تأثیر زیادی داشته باشد. آرمودلی با بیان این‌که در حال حاضر قیمت میانگین یک آپارتمان معمولی 150 تا 200 میلیون تومان است، افزود: مردم می‌توانند با هزینه حدود 10 میلیون تومان از انرژی خورشیدی بهره‌مند شوند. وی تصریح کرد: پس از اجرای هدفمندی یارانه‌‌ها شرکت‌‌های زیادی در زمینه تولید صفحات خورشیدی فعال شدند و بر این اساس در آینده قیمت این صفحات کاهش قابل توجهی می‌یابد.

 




مطالب مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شرکت تحقیقات الکترونیک فطروسی